luni, 4 octombrie 2010

Ea este Santra-Ursoaica yoghina



      Spre deliciul spectatorilor gradinii zoologice din Ahtari, Finlanda, care se inghesuie in fiecare dimineata pentru a-i vedea reprezentatiile, o ursoaica pe nume Santra, se pare ca a descoperit beneficiile gimnasticii psihosomatice Hatha Yoga.
      Cunoscuti in imageria colectiva drept fapturi greoaie, masive, si potential periculoase, ursii ne demonstreaza inca o data cat de putin cunoastem si cat de mult subestimam aceste animalele.
De o astfel de surpriza a avut parte si Meta Penca, o turista slovena in varsta de 29 ani, care vizita gradina zoologica a orasului finlandez Ahtari, si a surprins o ursoaica care isi efectua ritualul de dimineata folosind unele pozitii extem de asemanatoare cu cele din Hatha Yoga. “Ursoaica s-a apucat cu labele din fata de cele din spate si le-a intins in pozitie de V, ramanad nemiscata timp de 2 minute, dupa care a trecut intr-o serie de posturi in care si-a intins coloana vertebrala, umerii si pieptul.   
Am fost uluita si m-am apucat sa o fotografiez, deoarece eram sigura ca fara dovezi foto nu m-ar fi crezut nimeni. Ursoaica era, pur si simplu, incredibila. Avea aceeasi atitudine intalnita la practicantii avansati de Yoga. Era concentrata si relaxata in acelasi timp, efectuand miscarile incet si sigur. Nu era distrasa de ce se petrecea in jurul ei, fiind atenta la exercitile ei”, declara impresionata turista din Slovenia.


Ursoaica, pe numele sau Santra, a devenit in scurt timp o celebritate nationala in Finlanda natala, dupa ce turistii si ingrijitorii au observat ca Santra efectueaza in fiecare dimineata o sedinta de Yoga de aproximativ 15 minute.Pare o ursoaica plictisita si mai mult ca sigur ca a descoperit in joaca unele posturi in care se relaxeaza si se umple de energie. Ursii au o memorie fenomenala si astfel au retinut pozitiile respective. Pozitiile in sine nu sunt unele pentru incepatori si ursoaica yoghina este cu siguranta o practicanta avansata” , declara Paul Harvey, un instructor yoga de 35 de ani, care a identificat o serie de posturi Yoga in fotografiile cu Santra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu